"Det är synd om människan"...

...när hon är sjuk. Shit ja jag kan verkligen tycka synd om mig själv när jag är sjuk.

Igår ringde min chef när jag låg och sov. Det samtalet gick ungefär såhär:
Ida (låter väldigt nyvaken oh förkyld): Mm?
Bossen (pratar väldigt fort, ungefär som när man sätter en film på snabbspolning med ljudet på): Hejjobbanästavecka? Måndagtorsdaglördag?
Ida (försöker komma tillbaka till världen från drömlandet): Ehh jobba?
Bossen: Måndagtorsdaglördag?
Ida (försöker komma på var kalendern ligger, nej, på andra sidan rummet, i en påse, "LÅT MIG SOVA DUMMA GUBBE": Eehh... ehhh
Bossen (låter lite trött men inser att man ibland måste trappa ner på takten lite): Måndag?
Ida (tänker): Eh...aa
Bossen: Torsdag?
Ida (det knakar i huvudet): ääh
Bossen: Inte det, okej lördag?
Ida: mmh...
Bossen: Bra, måndag 7-15 inte torsdag och lördag 7-14 okej?
Ida: MM.
Bossen: Bra då säger vi det. Krya på dig, du låter fan Ida.
*KLICK*

Trevligt med förståelse för de sjuka!

Håll er friska!

Majonäsburken och två koppar kaffe...

När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonäsburken och två koppar kaffe:  


En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar .

 Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.  
Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken.

Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.

Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken . Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt 'ja'.
  
Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken, vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.
 
Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv.

Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv.  

Småstenarna representerar andra saker som betyder något , som hem, jobb och bil.  
Sanden representerar allt annat - småsakerna.  

Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen.  
Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.  

Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad.  
Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt.

 Ta hand om 'golfbollarna' först - sakerna som verkligen betyder något.  

Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.  

En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar.  

Professorn log och sade, jag är glad att du frågar.  
Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.

Betrakta denna berättelse och ta den till er. Skicka den gärna vidare till en vän eller nära anhörig som betyder mycket för er.

 


Mystiskt med mat

Ja, alltså igår när jag hade lunch åt jag ju på ett gatukök där de sålde hamburgare. På förstret till stället stod det "ham burger" (ja särskrivet) med stora bokstäver.
Jag (hade varit tyst ovanligt länge): Varför heter det skinkburgare?
Mina lunchkompisar (tittar på varandra, tittar på mig, tittar på maten, på varandra...): Eh, jaadu Ida. Lite för djup fråga just nu kanske.

Detta kanske är en lite djup fråga för hungriga killar runt tjugo, men för resten av världen; Är det ändå inte ganska märkligt att en rätt helt gjord på nötfärs (?) heter något som får en att tänka på grisar?


Lite senare, när jag plockade slyt med en jobbarkompis kom vi fram till att han inte gillar lingonsylt. Och att han gillar röda vinbär, men inte svarta vinbär. Jag sa då att jag hade funnit det mer logiskt att det var de röda vinbären han hade ogillat eftersom han ogillar lingonsylt. Dessa påminner ju lite grann om varandra. Men nehej så var det tydligen inte.
Jag kände att jag behövde hitta någon som förstod min syn på den här väldigt viktiga fråga och frågade en av mina lunchkompisar som just dök upp om hans åsikt. Resultatet blev ett garv, en blick som sa "Ida du är knäpp", ett skak på huvudet och ett muttrande om "alla dessa djupa frågor".  


Men håll ändå med om att det jag tänker inte är helt knepigt?
Jag vet inte hur klart det här inlägget blir. Febern har stigit och jag har frossa och yrar säkert lite. Nu ska jag gå och proppa i mig medicinskåpet.

So long my sweets!



Inventering

I måndags började inventeringen på Coop Forum Kållered. På min lott föll att inventera det 18-21 grader kalla frysrummet bak på lagret. Det var inte kul. Det enda som gjorde att det gick an var att jag fick detta tråkiga uppdrag tillsammans med Christin. Och att det enda sättet att få ut pallarna ur frysen var att använda den elektriska pall-lyftaren som man egentligen inte får använda om man inte har truck-kort.
Inventeringen av frysen tog ca 7 timmar och när vi var klara var jag helt slut och ordentligt kall.

På kvällen åkte jag hem till Sara och åt ost och kex med henne, Becca och Cissi. De små stunderna när vi ses är oslagbara.

Igår fortsatte inventeringen. Jag hade sovit dåligt under natten, säkert eftersom jag visste att jag skulle börja 06,00 nästa dag och jobba i tio timmar...
När jag kom till Coop fick jag börja med att inventera på frukten. Jag tänkte i min enfald att det kanske kunde bli en ganska bra dag ändå. Fruktavdelningen är ju ändå den minst tråkiga avdelningen.
Just som jag tänker detta kommer det in ett tjugotal ganska unga människor i butiken. Först går en man som är kanske fyrtio, sedan är resten runt tjugo år. De fick mig att tänka på nissepatrullen i Mysteriet på Greveholm. De såg ut som att de kommit för att avklara världens viktigaste uppdrag. Det var inte sant.
De hade kommit för att ta hand om inventeringen av det vi inte redan inventerat och de va våra chefer under dagen. Två minuter senare inventerade jag inte längre frukt utan ost!
En av nissarna tog med mig till ostdisken som redan är mitt kända hatobjekt på Coop eftersom jag trillade i den en gång. Sedan säger Nissen: "Tja, det är ju kilopris på osten. Så du måste scanna alla, var för sig." Sedan log den elakt och gick därifrån.
I mitt huvud ekade "så du måste scanna alla, alla alla..."
Under tiden jag stod där med mer kropp i än utanför ostdisken kom minst tre personer fram till mig och frågade om jag inte var väldigt glad att just jag fått detta sjokiga uppdrag. Jag gav dem en djup mördarblick och de fortsatte snabbt att jobba vidare...

Två timmar och ett hundratal hushållsostar senare fick vi stackars hårt arbetande Coopare fikapaus!

Klockan halv två hade vi inventerat hela butiken. Jag, Wärffen och Mikael satte oss på ett gatukök och käkade kebabtallrik. Sedan fortsatte vi jobba till klockan fyra.

När jag kom hem visade det sig att jag hade 38 grader i feber och det förklarade ju ganska bra varför jag känt mig så seg under dagen. När jag vaknade i morse hade jag 38,5 och nu ligger jag här i sängen och hostar.

Jag planerar att bli frisk snart för det suger getpung att vara sjuk!


Fredag-söndag

Och så var ännu en helg över och vardagen fortsätter...

I fredags pluggade jag och Rahm fysik. Eller rättare sagt jag halvsov på stolen med en kudde i knäet och Rahm gjorde en helt otroligt konstig spellista på Spotify. Efter plugget blev det pump med Anna som instruktör på Sportlife Kållered. För en gångs skull kändes det soma att jag tog rätt vikter. Innan har jag alltid fegat lite, men i fredags kändes det bra!
Efter träningen blev jag lite piggare och efter middag hemma åkte jag in till stan för att ta en öl med några jobbarkompisar. En öl blev två som blev tre och till slut landade jag på fyra öl och en apple sourz shot. Goda grejer det där! Stället vi var på var också riktigt mysigt. Flygarns Haga som ganska nyss har renoverats upp till ett riktigt coolt ställe med bra priser! 
På vägen till pendeln blev det Burger King istället för skinka på badrumsgolvet! 
Pendeln landade halv tolv i K-red och Pops kom ner och mötte mig. 
Jag föll i säng, nöjd och glad efter en av de trevligaste utekvällarna på länge, och sov till klockan sju nästa morgon när klockan ringde. 

När jag vaknade konstaterade jag att det var en dålig idé att ta bilen till Fässberg och var lite generad över att fredagens konsumtion av alkohol fick mig att bli bakfull...
Jag tog iaf pendeln till Mölndal och gick till Fässberg. Sedan började högskoleprovet. Det var på sätt och vis inte svårt. Mest konstigt och jag blev irriterad över frågorna. Detta kan ha något att göra med mitt redan nämnda tillstånd men jag vet inte. Jag tror att hur nykter jag än hade varit så skulle jag tyckt att det var löjliga frågor. Jag väntar nu med spänning på resultatet i alla fall.

Efter provet blev det pizzaparty hos mig. Hela gänget var samlat med undantag från Cissi som jobbade. Pizzorna blev i alla fall goda och jag tror att alla åt sig ordentligt mätta.

Igår skulle jag och Erika klättra för andra gången sedan vi avslutat kursen på Fysiken. Vi tänkte tetsta på ett ställe som heter Klätterdomen och som ligger i Kviberg. Men vi hittade inte dit så det fick bli Klätterfabriken istället. Testade lite nya väggar där istället och det kändes faktiskt bra, trots grym träningsvärk i låren efter fredagens pump!

På kvällen jobbade jag för Magnus. Maria måste ha något emot den grabben för hon tänkte ge honom uppdrag som att tvätta bakom bingarna med lök och under backarna med frukt. Men eftersom han inte var där fick jag göra det istället. Verkligt smutsigt arbete!

Nu ska jag åka och fika hos Sara med mina små flickor!


Pink!

Wiie! Jag och Anna har fått biljetter till Pink den 10/11! Grymma grejer!


Inga kanintofflor på högskoleprovet!

På lördag är det högskoleprov. En andra chans för alla som inte är nöjda med sina snittpoäng från gymnasiet, eller ett test för dem som helt enkelt vill testa sin intelligens.

För mig är det en mardröm. Eller, det var det i natt i vilket fall.
Jag drömde att min chef på Coop skulle vara övervakare på provet och han lovade att han skulle hålla extra koll på mig och han sa att om jag fick under 1,5 så skulle jag inte få köpa några truck-skor. Jag höll dock på att bli diskad redan när jag kom in i Fässbergs aula (där ska jag göra provet på lördag) eftersom jag hade både dextrosol och miniräknare med mig. Jag försökte förklara att jag inte hade förstått att man inte fick ha miniräknare och frågade om jag inte kunde lämna den utanför.
Drömmänniska utan klart ansikte : "Ha, hur skulle du klara dig utan den? Du har ju inte ens en penna med dig"

Jag upptäckte att jag varken hade sudd eller penna med mig. Det enda jag hade var min dextro som jag inte fick ha eftersom det klassades som dopningspreparat. Och min miniräknare fick jag inte

använda. När jag dessutom kollade ner på mina fötter upptäckte jag att jag hade kanintofflor på mig. Jag blev rädd att tanten utan klart ansikte skulle upptäcka dem, och säga att det var förbjudet med kanintofflor på högskoleprovet, att jag sprang hem till Kållered.

Sedan vaknade jag av att mamma möblerade om i frysen 07,15.


Nu ska jag snart in till stan och hämta lite klättringsutrustning på Naturkompaniet, sedan ska jag jobba 13-22,15.

Sweet dreams folks!

                                                                                                       
                                                                    Inte okej på högskoleprovet!


Ljuva 90-tal

När jag ska somna brukar jag försöka hitta något att tänka på som kräver så lite tankeverksamhet som möjligt. Det är väldigt svårt för mig eftersom jag är en väldigt tänkande person. I stort sett vad jag än börjar tänka på så leder det till att mina tankar driftar iväg till något som gör mig stressad eller är allmänt jobbigt. Jag menar jag kan liksom inte bara tänka på färgen vit, tankarna relaterar då vit till snö och så kommer jag att tänka på vintern och jösses "den är ju snart här och då ska jag ju åka öppet spår och det måste jag träna för fastdethinnerjagjuinteochguuud"... Sedan är hjärnan uppe i högvarv och jag kan ännu mindre somna...

Sedan på något underligt sätt kom jag att tänka på ett TV-program som jag och Pops kollade på igår när vi satt och käkade. "Vem vet mest" det är ett frågesports-program för folk som ska vara väldigt allmänbildade. Programledare är Richard Olsson och han är sämst! Han ska hela tiden klämma in käcka kommentarer. Låt mig förklara med ett exempel:
RO ställer en fråga: "Vilken typ av dryck är Hallands Fläder?"
Spelande: "Snaps"
RO: "Höhö du har i alla fall inga problem med alkoholen." ................
........
........
........
HJÄÄÄÄLP vad han är tråkig. Fatta att detta faktiskt skulle bli riktigt pinsamt om människan hade sagt att den faktiskt har problem med alkoholen. Olsson fäller "roliga kommentarer" som man verkligen inte kan skratta åt.

Detta fick mig att tänka på J"eopardy" om ni minns det, när Magnus Hräenstam var programledare. Jag kom att tänka på att jag tyckte att det programmet var så hilma mycket bättre än dagens b-version "Vem vet mest". Helt plötsligt kom jag på mig själv med att ligga och tänka på alla gamla bra och dåliga program som gick på TV när jag var liten. Jag minns när "Huset fullt" gick på en kanal som även vi med skogs-TV kunde se på. Och på den tiden var ju faktiskt systrarna Olsen enbart söta och man tänkte inte på att deras liv redan då höll på att förstöras. Jag minns när Fångarna på fortet gick på fredagar och alla sedan pratade om det på måndagen i skolan för att det ännu var så få som kollade på något annat, på andra kanaler på helgerna.
Jag minns också musikprogramet "Voxpop" som gick på ettan. Det var ett grymt program som fick oss att upptäcka Aqua, Britney Spears och många fler. Vem minns inte "Barbie Girl" eller "Oops I did it again"...
Kommer ni förresten ihåg "Björnes magasin"? Jörgen Lantz som klädde ut sig i nalle-dräkt och satt och lekte med Snigel och Hugo medan han visade oss minifilmer som "Trasdockrona".

Plötsligt när jag låg där och mina tankar for fram och tillbaka mellan Gunde Svans "nära skjuter ingen hare" och Bamses "nu ska vi leka saftkalas" kom jag på mig själv med att låta som en gammal kärring som tyckte att det var bättre förr. Jag låg och funderade lite på vad barn om 50 år kommer kolla på för barnprogram. Kommer de då tycka att det är för jävla löjligt med en verklig människa som klär ut sig till nallebjörn och pratar med gosedjur?

Ungefär här insåg jag att mina föräldrar antagligen tänkt samma sak fast om min generation någon gång. Jag blev ju faktiskt en helt okej människa även om jag inte växte upp med "Hylands hörna" eller "Humle och Dumle"...
Jag insåg också att jag inte kunde koppla av ett skit av att tänka på gamla TV-program. Det fick mitt huvud att snurra ännu värre än mina vardaliga problem. Så jag återgick till att tänka på färgen vit... Vilket ledde till snö...Vilket ledde till skidor som ledd Zzzz




Lite nostalgi...


Kållered har blivit bättre!

Ja! Jag är faktiskt lite stolt här måste jag säga!
För ett år sedan ungefär körde jag Combat i Kållered senast, och lamare deltagande hade nog varit svårt att hitta... Kia var ett utrop som inte verkade finnas i på Sportlife Kållered. Sorgligt. Men nu jäklar har det tagit fart! Jag var på teknik-klass innan dagens Combat, vi tränade sparkar av olika slag på en stor mitz. Fick inte ut så mycket av det egentligen, men lite satte sig säkert.
Passet var i alla fall grymt, tror att måndagar med BC 42 i Almedal ska få en permanent uppföljare i min kalender av tisdagar med BC 41 i Kållered! Gött!

Cissi har laddat upp Spanien-biler idag. Jag kom på hur mycket jag saknar sommaren och hur mycket jag längtar tillbaka till Los Alcazares! Värmen och de goa människorna jag reste med! Vi sticker igen, nu!

Imorgon hade jag tänkt att åka och hälsa på Sara på hennes sushi-restaurang, men det blir jobb istället. Segt, men Coop-patriot som jag är så...

Nu ska jag och Pops kolla på House!

Ha en fin kväll =)


Mina underbara <3


Svåra val

Livet är fullt av svåra val... 

För mig, idag är det följande: Body Combat eller Body Balance?

Det är inte lätt när det är svårt!

Personalfest...

I lördags var det personalfest för Coop Forum Kållered. Jag startade dagen med att jobba från 06,30 till 14,00. Under dagen kom säkert fem personer av de lite äldre fram till mig "ska ni alltså börja förfesta klockan TRE?!".
Jag: (trött efter att ha fått samma fråga tre gånger inom loppet av tio minuter) "Ja alltså, bara för att man ska förfesta behöver det ju inte betyda att man häller i sig så mycket att man inte kan gå rakt sedan. Vi hade väl tänkt att UMGÅS över en öl eller två innan bowlingen."
Personen: (Ser mycker konfunderad ut och mumlar) "Bara umgås."
Det ordet kanske inte finns i Coops personals ordbok om alkohol finns med i samma mening...

Vi började hur som helst förfesta klockan tre. Och vi hade grymt trevligt. Jag upptäckte att OLW's chips med bearnaisesås är väldigt goda men att deras taco-dip smakar skit. Vi snackade lite skit om folk som inte var med och drack öl. Sedan tog vi tåget till stan och fortsatte med nian till Stigbergstorget.

Bowlingen var på Interbowling i Majorna. Jag har aldrig varit någon höjdare på att bowla och  det var jag väl inte i lördags heller. Jag lyckades dock slänga klotet bakåt en gång och nästan kapa benen på resten av min grupp. Inte populärt alls...
Vann gjorde Erika med 145 poäng på en omgång. Mitt resultat censureras...

Klockan åtta hade vi bowlat klart och vandrade mot Mykonoz, restaurangen där vi skulle äta. Vi hade inte reserverat bord förrän nio, så alla tyckte att det var en fantastisk idé att sätta sig på Terrassen först och ta en öl. MEN när en kypare ska ta upp trettio beställningar så tar detta en stund. Halv nio satt alla på terrassen. Kvart i hade han tagit allas beställningar. Fem i fick vi ölen, "ALLA FÅR HALSA NU VI SKA VARA PÅ RESTAURANGEN OM FEM MINUTER". Alla halsade.

På restaurangen var det lite prisutdelning till bästa spelare, snyggaste stil, jumbopris och bästa grupp. Man vann en medalj som det stod "Coop Forum" på... Wow
Vi fick vänta tills kvart i tio på att maten skulle komma. Det blev helt tyst och alla slängde i sig maten. Och nyktrade till. ILLA! MER ÖL...
Efter ytterligare en halvtimma fick vi kladdkaka, vilken alla nördiga Coopare konstaterade kom från Frödinge. Den var god.

Tanken var att vi skulle gå ut efter käket. Klockan var elva när vi hade ätit upp och gav oss ut på stan. Vi började med att försöka komma in på Nivå, men det gick inte, sedan försökte vi med grannen men det gick inte heller, åldersgränsen var väl 20+. Vi försökte med Sticky, vi släppte fram tre av 20-åringarna som var med först. Sedan gick Christin som är 19 och visade sitt leg. Vakten tittade på legget, Christin, legget. "Du kan gå in".
Sedan kom jag fram.
Vakten tittar på mig, inte alls mitt leg: "Gå till nästa vakt."
Nästa vakt, sneglar på mitt leg: "Det är 20 här, tyvärr tjejen."
Ida ger honom en pungspark i tanken och går åt sidan...
Christin är alltså yngre än mig men ca 30cm längre... Ska vi se det som att jag bojkottar Sticky?

Vi tappade sugen på utgång och ringde Christins far som kom och hämtade oss. Slut på kvällen. Jag började jobba om 5,5 timma när jag kom hem. Weey...

30 mil är långt!

Denna insikt har jag kommit till idag!

För några veckor sedan var jag ju som sagt på avskedsfest för Lönnilönn! Efter några öl (och cider för Rahm) så kände vi oss väldigt oövervinnerliga och kom på en underbar idé: 2011 ska vi göra en svensk klassiker!
En svensk klassiker utgörs av fyra moment som man ska klara av inom loppet av ett år.
-Man ska åka Vasaloppet (90km) eller Engelbrektsloppet (6km).
-Man ska simma Vansbrosimmet (3km).
-Man ska springa Lidingöloppet (30km)
OCH 
-Man ska cykla 300km runt Vättern, därav det inte helt otippade namnet "Vätternrundan".

Jag var på RPM imorse på Sporlife Almedal. RPM är ett av Les Mills förkoreograferat spinningpass, som är 50 minuter långt. Det är egentligen ganska likt ett vanligt spinningpass fast med mycket bättre musik (de flesta låtarna är gamla Combat-låtar=). Plus att Anna-Maria höll i passet idag och då kan det ju inte bli fel!
MEN! Helvete vad cykelsadlar är obekväma! Jag fattar inte hur jag ska kunna cykla i trettio mil. Jag kommer domna bort i skinkorna. Hmm, problem som jag får fundera på...


Stöd Bröst!

På Coop har vi en underbar medarbetare, vi kan kalla honom JM. En av hans arbetstuppgifter består i att skriva skyltar till olika varor som vi har speciella erbjudanden på eller som är med i olika kampanjer. Detta kan tyckas som ett enkelt uppdrag, men inte om man heter JM. "Pucko, med extra smak av kakao" blir då lätt "puko med extra smak av kako".
Vi har en annan go medarbetare som alltid lyckas hitta dessa fullkomligt misslyckade skyltar och plåtar dem. Den senaste skylten måste hamna på topp-tre-listan över misslyckade skyltar, men till mångas nöje. Lägg märke till att ingen av oss som upptäcker dessa felaktiga skyltar rättar till dem, de är för bra stämningshöjare.






Skinka is the shit!

Okej, låt mig förklara detta: Du har varit ute en kväll och känner att pengarna på något underligt sätt är slut på ditt konto och i din plånbok. Du förstår inte riktigt hur detta har gått till för du mår ju så himla bra, även om marken under dina fötter inte kan hålla sig jämn. Eller så har du helt enkelt kanske varit på fest och orkar av den anledningen inte åka in till Burger King eller i värsta fall McDonalds. Då har jag lösningen på dina poblem;

Påläggsskinka!

Sist när jag hade varit på fest kom jag och Rahm hem vid två, han gick till badrummet för att borsta tänderna, jag gick ut till kylskåpet. Och där låg det; skinkpaketet!
Jag gick ut till Rahm i badrummet och medan han polerade tänderna smällde jag i mig ett paket skinka. Till hans stora förundran. Jag har fått höra det efteråt kan jag ju säga...

Men! Skinka är den perfekta fyllematen efter Burger King. Den är salt oh full av protein. Man känner sig för stunden mycket frächare än om man klämt i sig en solkig hamburgare! Så det så!

Idag ska jag träffa denna Rahm och igår diskuterade vi vad vi skulle äta till lunch idag, svaret var givet. Varma mackor, det äter vi alltid. Rahm har skinka, ost, tomater och pizzakrydda på sina, jag har ost, tomater och pizzakrydda på mina. Rahms slutsats ; "Nej men det är ju klart att du inte har skinka på dina, den har du ju ätit upp på toa kvällen innan"...

Jag är ständigt hånad.

Nu ska jag ta mig ur sängen och kanske koka en kopp te, sedan ska jag träna, tror jag, det ser kallt ut ute!


Vår huvudstad...

...är en fin stad när solen skiner och när man är där med fina tjejer. Och det har jag sannerligen varit i helgen!

07:20 ca lämnade bilen Mölndal för att färdas de ca 50 milen mot Stockholm. Stämningen i bilen var hög, liksom bilens hastighet när jag och Becca körde, lite för nära bilen framför... Men så går det när man väljer en väg med farkameror och endast korta sträckor där det är två filer och möjlighet att köra om; man måste hålla det tight så man kommer om.
Cissi jämnade dock ut vårat avstånd till bilarna runtomkring genom att ligga väldigt nära bilen bakom när hon körde...

Vi kom fram vi ett, checkade in på vandrarhem af Chapman. Det var väl fint. Vi parkerde och gav oss ut i Gamla Stan. Sedan blev Beccas plånbok stulen (dock EFTER att hon hade köpt en dyr skinnjacka och bjudit mig på fika, så jag mådde helt okej=).
Vi fick då vandra den långa biten till Kungsholmen där polishuset låg för att anmäla den stulen. På vägen blev vi attackerade av äckliga zombissar.

Vi besökte alltså polishuset och kan nu konstatera att för att bli polis behöver du inte vara speciellt smart =D (Y). Efter att ha lämnat polishuset kände vi oss lite lyckliga och dansade därför i en hiss i tunnelbanan vid Rådhuset. vi undrade dock varför dörrarna aldrig öppnades, tills vi upptäckte att de öppnats bakom oss och vi stod och dansade inför publik...

Vi lyckades ta oss hem till vandrarhemmet igen, klä om och ge oss ut på jakt efter föda. Restaurangerna i vår kära förbannade huvudstad serverar dock endast mat åt folk över 20 efter 20 på kvällen, ironiskt. Tillslut landade vi iaf på en pub som heter Baltazar, där ja lyckades charma en gullig servitör att låta oss äta där.
Vi åt, och drack, vissa mer än andra, och vissa mindre än andra fast det kunde man inte tro^^.

Sedan gick vi till Metro, ett ställe där de bara körde 90-talsmusik, man kunde inte sitta stilla! Vi träffade flera olika gäng med stockholmskillar, jag föredrar göteborgskillarna...
Framför allt föredrar jag Becca, men mina planer gick inte som planerat den kvällen...

Vi kom hem halv fyra på morgonen och halv sex ville jag döda ungjävlarna som sprang i korridoren utanför.

På söndagen shoppade vi och på kvällen gick jag och Cissi på en GRYM Green Day konsert i Globen!
Början med Song of the Century och avslut med Time of Your Life! UNDERBART

     























                                                                                    








Mot huvudstaden!

Yes, imorgon bär det iväg till Stockolm med mina fina tjejer! Klockan åtta imorgon går blien och vi räknar med att vara framme vid lunchtid ungefär. Tror det kommer bli en grym helg!

Nu ska jag snart åka in till stan och lämna tillbaka två av de tre par svarta byxor jag köpte. Känns bra. Sedan blir det föreläsning i fem timmar på geovetarcentrum. Känns mindre bra. Det finns nämligen ett stort problem där;
De säljer inte te! Inte ens på pressbyrån bredvid. De säljer varmt vatten, men de har inga tepåsar. Och hur ska jag som stackars icke-kaffe-drickare klara en hel dag inlåst i ett klassrum om jag inte får mina koppar te?
De borde skämmas.

Nu ska jag kliva upp i alla fall. Dagens största steg. So long!



Stockholm får se upp i helgen!


Dessa mysitska krafter...

...får mig att undra varför jag någonsin valde att läsa upp fysik. Pilar hit och dit och irritationen stiger i mitt huvud. Inte bra!
Jag menar lyssna på den här meningen: "Omvändningen till en kraftsammansättning är uppdelning av en kraft i komposanter." ...
Ja... Jag satt i min säng igår och läste den här meningen om och om igen tills jag upptäckte att klockan var nio och att House började. "Screw alla komposanter i världen" tänkte jag och satt och sov framför brasan och tv:n i en timma innan jag bäddade ner mig i sängen (utan fysikböcker) och somnade på nytt.

Jag undrar hur det finns människor som kan ägna hela sina liv åt att lösa fysikaliska problem. Jag skulle vilja vara lika smart som Newton med sitt äpple, Edison med sitt lysande klot, Pytthe med sin sats... Vad är jag? Ida med sin kassaapparat på Coop... Och det var inte ens jag som uppfann den. Nej, jag behöver inte komma på något nytt, men det hade varit trevligt att förstå det gamla gubbar som de ovanstående redan fattat. 

Just nu sitter jag och lyssnar på Darin, fick en plötslig lust till det förut. Jag är nog sjuk. Jösses. Om 39 minuter ska jag ner till Coop och göra något jag kan i alla fall; expiera kunder. Känner mitt kall...  


En fin måndag

God kväll!

Idag har varit en riktigt bra dag. Jag borde ha pluggat fysik. Men det gick sådär. Jag åkte till Kunsgmässan istället och kollade kläder. Jag hade egentligen tänkt att byta ett linne på H&M som var i fel storlek, men när jag kom fram hade jag glömt kvittot hemma, så jag utforskade alla spännande affärer istället.
Något inträffade som jag inte trott var möjligt; jag hittade tre par byxor som passade! Tre par! Alla gick att knäppa! Gosh tänkte jag och köpte alla tre... Smart...

Jag tog även en sedvanlig tur in på Stadium, vilket jag aldrig skulle ha gjort; Jag blev kär vid första ögonkastet.
Rosa bandet och Champion har tydligen något samarbete och har lanserat en liten kollektion med grymt sköna och snygga träningskläder. Jag gjorde tyvärr misstaget att prova alltihop och det passade. Perfekt. Illa som bara den med tanke på att jag hade tänkt att spara pengar. Jag försökte en liten stund att övertyga min hjärna om att om jag köpte kläderna gick ju pengarna till en bra sak, men min hjärna är smart och lät sig inte luras. Så min förhoppning om ett långvarigt förhållande blev endast ett hett moment i provrummet och slutade med ett tårfyllt farväl...

MEN! När jag kom hem och provade alla mina tre par svarta byxor igen inför mitt smakråd Becca så kom vi fram till att ett par ju faktiskt räcker gott och väl. Jag ska alltså lämna tillbaka två par och skulle kanske på så vis kunna återfå min svunna kärlek... Om jag lyckas övertyga min hjärna om att de pengar jag lade på byxorna ju egentligen redan är borta och att byxorna nu endast ändrar form till träningskläder... Men jag vet inte om min hjärna går på det heller, för den är som sagt inte så lättlurad.

Nog nu. Jag har i alla fall haft en grymt trevlig kväll med Becca. B&J, middag, Skönheten och Odjuret och storslagna planer. Bättre blir det inte!

Becca och jag ska förresten döpa vårat framtida barn till Belle =)
God natt!



      Grym Sport BH                          Grymt Linne                           


      Grymma Bywor


Fredags...



I fredags var jag alltså på fest för Lönn som beger sig till Spanien nästa vecka. Jag och Rahm tillbringade en fin förmiddag i metropolen Mölndals Bro för att köpa present. Vi gick in på Apoteket och köpte allt vi kunde tänka oss att en blivande spansk kock kan behöva: öronproppar (det är högljutt på spanska restauranger), treo (jobbiga spanjorer kan ge huvudvärk), laxabon (ja, eh, Rahms idé, man vet ju aldrig när man får förstoppning...), kondomer (...), Bamse-tvål och shampo (ja?)...Ungefär här kom en apotekstant fram till oss och frågade om vi behövde hjälp, men vi sa att vi hade full koll på läget och gick och betalade. Vi kände oss mycket nöjda med våra inköp!

Festen på kvällen var grym, alla gäster hade fått uppdrag. Rahm skulle dansa på stolen till "Hero" med Charlotte Perelli (tyvärr missade jag detta eftersom jag var tvungen att jobba och fick komma senare till partyt), Filip skulle strippa (detta missade jag också...), Lönn skulle vaxa benen (detta missade jag inte!) och jag kan fortfarande inte släppa hanns reaktion:
Lönn första draget: "Aaaaaj...fast jag måste säga att det känns rätt skönt"
Nästa vaxlapp sätts på Lönns andra ben.
Lönn andra draget: "Aaaaaaaaj aj aj...fast, det är fortfarande rätt skönt"...

Mitt uppdrag var att skryta om mina kunskaper om exotiska akvariefiskar, och Rahm kan nu allt om dessa...

Det var en fin fest i alla fall som jag sent kommer glömma =)



Vi var party^^


Spiderwomen

Haha gymt titel, nä, kanske inte.

Jag har i alla fall varit på min sista klätter lektion idag. Friklättrade på en sex meter hög vägg. Grymt kul och galet svårt. Det kallas egentligen att ledklättra. En person står på marken och matar ut rep till klättraren som sedan fäster repet i karbinhakar på väggen. När man är nästan högst upp och vet att det är en bit ner till nästa säkring kan jag lova att man inte är för kaxig. Jag fick mjölksyra i armarna flera gånger och blev tvungen att släppa taget om väggen och hänga och vila en stund innan jag kunde klättra vidare. Men upp kom jag tillslut!

Nu sitter jag i min säng och dricker ett väldigt äckligt te. Forest fruit, som egentligen bara smakar kemisk sörja. Alla mina goda teer har tagit slut.

Nu ska jag plugga fysik. Wiie

 


Ungefär såhär kände jag mig
idag när jag nått upp till
väggens topp på
sex meter^^


RSS 2.0